Een bijzondere lijn van producten in het v. Höveling programma is het Golden Teak systeem  voor onderhoud van blank teak zoals bijvoorbeeld teakdekken. Deze lijn omvat producten voor gemakkelijke, milieuvriendelijke schoonmaak (Cleaner), voor kleurherstel (Brightener) en voor langdurige bescherming tegen UV, vuil en vlekken (Sealer).

Behandeling met de Golden Teak Sealer geeft geen vettige laag maar wel een langdurige bescherming, terwijl de natuurlijke uitstraling en stroefheid behouden blijven. Na behandeling met de sealer is het schoonhouden van een teakdek een fluitje van een cent.

De producten zijn ook zeer geschikt voor behandeling van teak- en hardhouten tuinmeubelen.

Gebruiksaanwijzing v. Höveling  Golden Teak system

Stap 1: Golden Teak 1 Cleaner

Flacon a 1liter, voor 8 m² teak (normale vervuiling), milieuvriendelijk. Golden Teak Cleaner reinigt sterk vervuild, oud of vergrijsd teak(dek). Het houtwerk goed met water natmaken. Dan met een middelharde borstel de Teak Cleaner goed inwrijven. Ook kan een  Scotch-brite schuurdoekje gebruikt worden. Het hout moet wel vochtig blijven. Vijf minuten laten intrekken. Het vuil trekt uit het hout waarbij schuim ontstaat. Na grondige reiniging goed met schoon water afspoelen.

Stap 2: Golden Teak 2 Brightener

Flacon a 1 liter,  voor minimaal 4 m² bij sterke vervuiling tot 8 m² bij normale vervuiling. De Golden Teak 2 Brightener  na het reinigen met Golden Teak Cleaner opbrengen op het nog natte hout  met een borstel. De kleurpigmenten worden hierdoor geactiveerd en het hout krijgt zijn natuurlijke kleuring terug. Na circa 5-10 minuten inwerktijd met ruim schoon water afwassen en het hout goed laten drogen.

Stap3: Golden Teak 3 Sealer met UV bescherming

Blik a 1 liter, voor ca 8 m² (afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond) Golden Teak 3 Sealer is een alkyd- harsolie met anorganische pigmenten en uitstekende UV-bescherm-ing, die al het teakhout tot de trots van de schipper maakt.  Opbrengen met een zachte (platte) kwast op goed doorgedroogd teak (liefst 24 uur na schoonmaak). Voor een langdurig resultaat is het aan te raden een tweede laag sealer op te brengen; uw teak blijft dan minimaal een jaar lang optimaal beschermd tegen verkleuring, vuil en vlekken. Afhankelijk van weersgesteldheid en aangebrachte hoeveelheid is het dek na 1 – 3 uur weer betreedbaar. Golden Teak 3 Sealer vormt geen (vettige) laag. De natuurlijke uitstraling en stroefheid van het teak blijven behouden.

n.b. Bij felle zon tijdens opbrengen en drogen kunnen continue scherpe schaduwplekken iets blijvende aftekening geven.

‘Na een middag cleanen kan ik er weer een jaar tegen.

Steeds weer moest ik op mijn knieën om mijn teakdek schoon te maken, vooral als er kleinkinderen aan boord waren geweest die chips hadden gegeten. Nu maak ik in het voorjaar een keer mijn dek schoon en netjes met het Golden Teak Systeem en kan ik er een heel jaar tegen. Onderhoud is gemakkelijk: alleen af en toe met wat water afspuiten. Vuil en vlekken hebben geen kans meer en het dek heeft het hele jaar een schone en natuurlijke uitstraling. Ik raad het Golden Teak systeem aan aan alle bezitters van een schip met een teakdek.’

Dhr. P. Otto, schipeigenaar

De hoogwaardige jachtlakken en verven van v.Höveling zijn speciaal ontwikkeld om toegepast te worden door zowel  de professional als de doe-het-zelver. Dit  bij nieuw schilderwerk en bij reparatie en onderhoud zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het schip. De jachtlak is verkrijgbaar in iedere gewenste RAL-kleur.

Alle producten zijn makkelijk te verwerken met kwast en roller  en leveren een mooi en duurzaam resultaat. Bijzonder gebruiksgemak wordt mede gegarandeerd doordat één type grondverf zowel geschikt is voor onder als boven de waterlijn en zowel voor polyester, staal als hout. Deze grondverf is ook geschikt als ‘primer’ bij overschilderen van oude en onbekende producten waardoor het v. Hoveling systeem uitstekend toe te passen is op onbekende ondergronden.